Mechanische belasting

Verscheidene soorten mechanische belasting simulaties zijn mogelijk met moderne FEM (Finite Element Method) software. Physixfactor voert veel mechanische simulaties uit voor de industrie van lineaire mechanische belasting analyse, modal analysis tot non-lineaire analyse van hyperelastische materialen. Complexe geometrie├źn kunnen makkelijk worden ingevoerd in CAD (computer-aided design) software. Hierdoor is Physixfactor goed uitgerust om vele virtuele testen op te pakken en zo piekbelasting te simuleren en verbeterde ontwerpen voor te stellen. Statische, dynamische en non-lineaire analyses zijn allemaal mogelijk, afhankelijk van uw wensen.

 

Overzicht van een aantal virtuele testen:

Finite Element Analysis (FEA) kan al vanaf het begin van ontwerpproces worden toegepast. Als de juiste natuurkundige principes en interacties bekend zijn, kan het gedrag van het materiaal worden getest. Bijvoorbeeld de variatie in belasting, materiaalmoeheid maar ook andere natuur-, of scheikundige processen. Hierbij is het belangrijk voor de FEM analyse om voldoende aandacht te besteden aan de juiste randvoorwaarden. In de praktijk kan dit lastig zijn, Physixfactor heeft echter veel kennis hierover opgebouwd en veel data hierover uit eerdere modellen sinds 2005. De randvoorwaarden moeten het werkelijke gedrag nabootsen en de ideale randvoorwaarden zouden bepaalde belastingen en vervormingen benadrukken. Vanaf het allereerste moment zal Physixfactor het hierover hebben om de situatie en omstandigheden van uw product in kaart brengen.

Het is mogelijk om veel soorten eigenschappen te testen, ook als uw specifieke test niet vermeld staat op deze website kunt u contact opnemen met Physixfactor.