Bedrijfsinterne cursus: ‘effectiever omgaan met Finite Element Method’  ToImprove.002

Cursus of advies voor technici om Finite Element Method (FEM) of ook Finite Element Analysis (FEA) toe te passen in hun werkveld.  In de training wordt rekening gehouden met allerlei aspecten uit de praktijk van het moderne analyse proces. Voor simulaties blijkt dat een goede aanpak vaak cruciaal is voor het slagen van een project. Hierin kan Physixfactor een rol spelen en heeft voor verschillende bedrijven cursussen verzorgd die op maat gemaakt zijn en inspelen op de problematiek binnen uw organisatie. Heeft u advies of een cursus nodig hoe FEA effectief in te zetten in uw organisatie? Kijk dan eens op de website van het Mikrocentrum in Eindhoven. Het opleidingsinstituut van het Mikrocentrum is Engenia, via deze organisatie bieden wij een eindige elementen cursus (EEM) aan.

Cursussen op het gebied van FEM

Bent u geïnteresseerd in een cursus of advies op het gebied van FEM, dan kan Physixfactor hierin een rol spelen. Naast een algemene behandeling van FEA worden ook de volgende onderwerpen behandeld zoals:

Detail Contruction Container

  • Algemene opzet van een FEM simulatie volgens de modernste inzichten.
  • Welke onderdelen van mijn simulatie probleem neem ik echt mee?
  • Welke koppeling van de fysische disciplines neem ik mee, en is dat nodig of kan ik ze los van elkaar simuleren?
  • Hoe kan ik mijn mesh effectief inrichten zodat de rekentijd beheersbaar blijft?
  • Welke solver strategie is het beste om mijn probleem te berekenen?
  • Is het resultaat betrouwbaar? Is het nodig de nauwkeurigheid te verhogen?
  • Wat zijn de voor-, en nadelen van een 2D simulaties t.o.v. van een volledig 3D model?
  • Welke interpretatie moet ik geven aan de output?

Dit alles en meer wordt in een cursus behandeld. Daarnaast kunt u ook cases voorleggen, die tijdens de cursus aan de hand van bovenstaande punten zullen worden uitgewerkt. Op deze wijze is de cursus dubbel effectief. U leert FEM beter toe te passen, en tijdens de cursus simuleert u ook een bedrijfsspecifieke case. Physixfactor garandeert dat deze case na de cursus binnen uw bedrijf gepresenteerd kan worden.